Din ce în ce mai des aud persoane de 25-30 de ani spunând că sunt ”batrani”…”Eh, de când n-am mai fost la un majorat..îs bătrân,ce să mai ?!” Și..ce să mai spun de cei care au prin buletine  40-50 de ani?! Dacă ar fi să îi asculți cum se plâng, fără să îi vezi, ți-ai imagina cam așa ceva…

O bătrână scorojită, cocârjită..vai de ea!

Oare chiar așa să fie?! Absolut deloc! Însă oamenii își inoculează această idee în minte…Am zis întotdeauna că cel mai important contează cum te simți, la ce vârstă te simți…nu ce vârstă scrie în acte! Cunoaștem, cu toții, măcar câte o persoană mai înaintată în vârstă, care arată extraordinar, se simte fantastic ! Și totuși…are 70 de ani! Dar oamenii spun că e bătrână! …cine a stabilit, de fapt, aceste legi?! Când ești tânăr și când ești bătrân?! Cine poate să aibă un astfel de drept și să stabilească o astfel de lege?! Doar tu!

Atunci când erai mic…părinţii îţi citeau basme in care, deşi erai prea mic să realizezi, se vorbea despre un concept tare fain…”tinereţe fără bătrâneţe”! Atât de mult ne-a prelucrat matricea societăţii încât am uitat cu toţii şi am ajuns să renegăm acest concept?! Dar oare Lord of the Rings, l-aţi văzut!?

Unul dintre personajele mele preferate este…Aragorn! Şi câţi ani avea?! 87 de ani?!

N-aţi fi spus, nu-i aşa?! 🙂 

Noi aveam o cunoştinţă care niciodată nu îşi spunea vârstă…arăta fantastic, făcea dans profesional, juca baschet şi făcea ture pe munte! ”Am 45 de ani” ne spunea ea astăzi…”Am 60, spunea peste vreo săptămâna”…până în momentul în care şi-a uitat buletinul pe masă şi am tras puţin cu ochiul…avea 89 de ani. Arăta precum o doamna frumoasă de 50, râdea precum o adolescentă şi se mişca precum un copil plin de energie! Nu-i păsa de vârstă din buletin! Nu-i pasă de ceea ce spuneau ”moşnegii” din jurul ei! Ea voia doar să evolueze, distrandu-se şi bucurându-se de viaţă!

De ce?! Pentru că..”nu contează anii din viaţa ta, ci viaţa din anii tăi!”, spunea odată Abraham Lincoln.

Am mai putea sa luam aminte inca de la cineva! De la Pitis!

”Sunt tanar, doamna!”

De ce scriu asta? Să vă îndemn să uitaţi de jalnica expresie ”am îmbătrânit”! Tot ceea ce spui are un mare impact asupra vieţii tale. De îndată ce spui asta..începi să atragi acest lucru. Şi chiar îţi doreşti asta?! Nu prea cred!

Aşa că nu uita: eşti tânăr, sănătos si plin de energie!

LĂSAȚI UN MESAJ