Ești în întârziere? Sau ai tot timpul din lume? Nu ai chef sau ești plin de energie? Nu contează! Ceea ce contează este să ții minte acest lucru: nu pleca de acasă fără încălzirea de dimineață!
De ce? Hai să luăm un domeniu tehnic: domeniul auto. E iarnă. Sunt cel puțin-5 grade afară și vrei să pleci la servici. Bagi cheia în contact și ai plecat? Nu prea cred! Știm cu toții că uleiul din motor trebuie să ajungă la o anumită temperatură pentru a putea asigura o lubrifiere optimă.
Așa se întâmplă și cu corpul nostru. Nu e vorba de o anumită temperatură, ci de faptul că trebuie să fie pregătit pentru mișcările pe care le va face în ziua respectivă. Corpul tău este singurul loc în care ești obligat să trăiești! Depinde de tine cum îl păstrezi și câtă grijă ai de el.


Nici eu nu am întotdeauna chef să mă ridic din pat și să fac o încălzire în loc să îmi fac toaleta sau să îmi deschid facebook-ul (pentru că asta face omul modern) Dar mi-am dat seama cât de mult contează! Pe lângă faptul că îți pregătești articulațiile pentru o zi în care, orice ai face, le vei folosi…te ajuta să începi ziua plin de energie!

Nu stii cum sa faci o incalzire? In primul rand, incalzirea se incepe de la trenul superior si mai apoi se continua cu trenul inferior. Cum adica? Adica incepi sa incalzesti corpul incepand de la cap spre picioare. Rotiri ale capului, umerilor, bratelor (inainte si inapoi), trunchiului, aplecari, fandari, moristi si alte cele. Mai apoi, poti face o incalzire dinamica! Mai precis: jumping jacks, sarituri din genuflexiune, mountain climber exercise iar daca mai ai putin timp la dispozitie, sa sfatuiesc sa faci si un pic de stretching! Poti face o incalzire corecta si antrenanta chiar si in 10 minute! Am fost mereu pasionata de sport iar de curand, sunt si instructor de fitness autorizat, cu diploma primita de la Fitness Education School . 

Asa ca…de ce sa imi asculti sfatul? In primul rand, nu pentru ca m-as considera un profesionist, nu am ajuns la acel nivel inca, dar pentru ca iti vorbesc din propria experienta. Iar in al doilea rand, iti enumar aici beneficiile unei incalziri corecte:

Creste pulsul

– Creste secretia lichidului sinovial dintre articulatii, pentru o mai buna lubrifiere

– Dilateaza vasele capilare, ducand mai mult sange catre muschi

– Creste extensibilitatea si elasticitatea fibrelor de muschi

-Te-a pregatit pentru orice actiune din ziua respectiva!

Concluzie?!

Daca vrei sa iti incepi ziua extrem de bine, primul lucru pe care trebuie sa il faci este incalzirea! 🙂

PS: Iar daca ti-ai dori ca si copilasul tau sa invete astfel de lucruri intr-un mediu primitor, il asteptam in tabara! 🙂

LĂSAȚI UN MESAJ