Se apropie sezonul de iarna! Asta inseamna zapada si pentru noi….zile petrecute la schi! Este activitatea noastra principala in lunile albe si te invitam sa vii alaturi de noi! Iata 5 motive care ar putea sa te convinga sa iti lasi micutul intr-o tabara de schi! 🙂

  1. Isi depaseste frica

Schiul este o noua provocare. O noua lume! Pentru a face parte din lumea aceasta, este necesar sa inveti miscari noi, sa porti un echipament despre care nu stii prea multe, sa te urci pe un telescaun si sa inveti sa folosesti teleschiul. Pe scurt: totul este complet NOU. Iar noul, uneori, aduce frica.

Insa atunci cand ai un instructor care are o adevarata pasiune pentru schi si mai presus de asta, iubeste copiii, totul este mult mai simplu!

Micutul tau paseste in aceasta lume cu incredere, isi depaseste frica si invata sa danseze pe schiuri!

2. Micutul tau invata sa se descurce

O tabara de iarna este putin mai complicata decat una de vara….implica mai multe haine si nevoia de a manevra un nou echipament. Ar fi usor ca fiecare copil sa fie insotit de cate un parinte care sa fie ”caraus” pe parcursul taberei, insa nu asta este scopul nostru ^_^ Ideea este sa manuiasca echipamentul singur. Sa isi poata lua claparii singur, sa reuseasca sa isi cara in mod corect schiurile si betele dar si sa invete cand e momentul sa ia un polar in plus sau sa se imbrace mai subtire, in functie de vremea de afara.

3. Invata sa controleze viteza si isi formeaza noi reactii

Trebuie sa stii cand sa te opresti, sa incepi din timp procesul de franare sau sa te poti opri brusc in cazul in care situatia o cere. Toate acestea te ajuta in mod fizic (eviti un posibil accident) dar principalul avantaj este faptul ca iti dezvolti abilitatea de a calcula si de a-ti analiza imprejurimile.

Precum in trafic, atentia ta se imparte in doua. Una se refera la miscarile tale iar cea de-a doua are legatura cu comportamentul celorlalti participanti (in cazul nostru, schiori). Esti expus la diverse situatii si inveti cum sa reactionezi, oricare ar fi imprejurarea.

4. Activitatile exterioare contribuie la sanatatea lui

Petrecerea timpului in aer liber este un lucru bun pentru sanatatea lui fizica si mentala. Obtine o doza sanatoasa de aer, evita raceala sau virusurile gripale care prospera in mediile interioare si isi consuma energia afara, in natura 🙂

5. E amuzant !

….mai ales daca la reteta clasica a lectiilor de schi, se adauga un cantec, un dans pe partie, un ceai cald, o poveste, o zi de schiat in fustite si costume amuzante sau chiar baloane ! ^_^

Daca te-am convins, te asteptam in tabara de schi la Straja! 🙂