copiii

A fost odata ca niciodata o domnisoara careia ii placeau foarte mult copiii. Peste tot pe unde mergea, copiii se adunau in jurul ei si asteptau cu drag urmatoarea aventura! Mergeau impreuna pe munti, pe dealuri, prin vai sau prin chei si cutreiau in lung si-n lat taramurile in care se aflau.

Copiii adorau sa se bucure de aerul proaspat al muntelui. Se speriau cand vedeau cate un animalut, dar apoi il priveau cu drag minute in sir. Inotau prin rauri si mergeau prin cele mai intunecate pesteri, unde se bucurau de formele care de care mai interesante ale stalactitelor si stalacmitelor. Explorau viata la sat si aflau ce mananca vacutele si cum trebuiesc ingrijite. Invatau cum sa se descurce si sa fie responsabili rand pe rand, erau lideri ai grupului, iar asta le placea de minune!

 

Alta data, copiii gaseau cate o stanca mare pe care se catarau pana sus, sus de tot! Sau se amuzau pe tiroliana ori dansau de bucurie prin campiile cu flori. Alteori, la gura focului rosiatic, aflau povesti nemuritoare…povesti despre eroi, printese si balauri. Povesti din timpuri arhaice. Intr-o seara, in mijlocul muntilor, adunati in jurul focului, copiii au auzit intamplarea lui Iovan Iorgovan…”Pe vremea războaielor dintre daci şi romani, pe Valea Cernei s-a pripăşit un şarpe, care, având obiceiul să se scalde în apele termale, s-a transformat într-un balaur uriaş. Înspăimântaţi de cumplita dihanie, oamenii locului încercau mereu să o îmbuneze, aducându-i în fiecare zi câteva oi şi un bou. Într-una din zile, rătăcindu-se prin codri, feciorul Iovan Iorgovan l-a surprins pe balaur tocmai când se scălda într-un izvor fierbinte. A inceput şi voinicul să se scalde în fiecare zi în acel izvor şi după câteva scăldări, uriaş se făcu.”

Si asa s-a decis destinatia urmatoarei aventuri! Plini de energie, curiozitate, dorinta de explorare si spirit de echipa, copiii din trupa de exploratori va porni pe urmele lui Iovan Iorgovan, intr-un circuit de 6 zile, pline de aventura!

Daca vrei sa ii insotesti si tu, esti binevenit! Poti afla mai multe detalii aici: http://alexandraflaviamarcu.ro/tabara-la-baile-herculane-si-cazanele-dunarii/

 

LĂSAȚI UN MESAJ