Clubul Evolutii va invita in inima Gorjului!
Perioada: 28 aprilie – 1 mai

Grad de dificultate: Mediu

Ziua 1- 28 aprilie, după-amiaza: Transport cu maşinile personale pe distanta Deva – Tismana (175 km, aproximativ 3 ore). Cei care nu au maşină, vom încerca să îi repartizăm în maşinile existente şi împărţim preţul benzinei. Cazare la pensiune în Tismana.

Ziua 2: Traseul Cheilor Sohodolului

După micul dejun (la pensiune, aproximativ 3 euro/persoană, sau din traistă ) vom parcurge cu maşina cei 24 de km până la intrarea în chei. Vom urca pe versantul drept al cheilor, pe un traseu marcat şi vom admira diversele forme de piatră, cea mai celebră fiind „Inelul doamnei” sau „Inelul de Piatră”, o gaură perfect rotundă în fâşia în stâncă, unde uneori se oficiază căsătorii. Traseul “dus-intors”, durează cca 3 ore, dupa care vom parcurge o parte din chei prin vale (cheile au o lungime de 10 km), pe un drum asfaltat. Vom vedea din nou doline, canioane, lapiezuri, avene, peșteri, abrupruri stâncoase, cea mai interesantă formă de pe râu fiind „nările” gigantice, care „respiră apa”. Vom face un picnic la jumatatea zilei, iar seara doritorii pot servi masa (contra cost) la pensiune. Cazare la pensiune în Tismana.

Ziua 3: Incursiune la Piatra Cloşenilor

După micul dejun ne vom deplasa (21 km) cu maşinile până in satul Cloşani, satul unde a fost vătaf de plai nimeni altul decât Tudor Vladimirescu. O maşină o vom lăsa la 12 km de sat, la barajul Valea Mare, iar celelalte în Cloşani. De aici vom intra pe traseul marcat care parcurge culmea “Pietrei Cloșanilor” până la barajul Valea Mare. Parcurgerea acestui spectaculos monument al naturii se poate face în circa 5-6 ore. La final, şoferii vor recupera maşinile din Cloşani si vom reveni victorioşi la pensiune în Tismana.

Ziua 4: Mânastirea Tismana şi Ansamblul sculptural Brâncuşi de la Târgu Jiu

Astăzi vom vizita bijuteria Gorjului, mânăstirea Tismana, ctitorită de Sfântul Nicodim, aflata la 6 km de pensiune, iar cine mai are timp şi chef, poate să urce la schitul Cioclovina de Sus. Ca să ajungi la acest schit ai 2 opţiuni: fie urmezi traseul marcat, 2 h şi jumătate, fie mergi cu un 4×4 până unde se termină drumul forestier, de unde mai ai jumătate de oră de urcat prin pădure. 

Şi pentru că la întoarcere trecem prin Târgu Jiu, ne rupem câteva minute să vizităm ansamblul sculptural al lui Brâncuşi, care a fost inspirat în arta sa de “maeştrii” ale căror opere le-am admirat în primele zile ale excursiei noastre.

Pentru detalii legate de preţ, va rugam sa ne trimiteti un mesaj pe danmarcuus@yahoo.com

Va asteptam cu drag! 🙂

Sursa foto: www.verticalonline.ro , www.montaniarzi.ro, turism.bzi.ro

LĂSAȚI UN MESAJ