Adesea aud de la părinții copiilor din jur vorbele ”as vrea ca asta mic al meu să vină cu tine, cândva!”. Ei, bine, acum, s-a ivit  ocazia! Dacă ai un puiuț cu vârsta între 7 și 13 ani și vrei să evolueze armonios, cu încredere în el și dorința de explorare, ei bine, atunci îl aștept cu drag în tabara!

Și pentru că „Cele mai mari secrete se ascund întotdeauna în cele mai neobișnuite locuri.” (Charlie și fabrica de ciocolată) permite-mi să îți prezint astăzi 3 locuri minunate pe care le vom descoperi împreună în  tabara faină din aprilie!

  1. Grădina Zmeilor

O rezervaţie naturală  unică în Europa ne asteapta sa o exploram! Aici vom patrunde intr-o lume desprinsa din basme si plina de legende!   Una dintre ele spune că, demult, pe aceste plaiuri era sălașul unor zmei hapsâni, care furau fetele oamenilor. Într-o zi, unul dintre ei a furat soarele de pe cer, însă un voinic a decis să îl înfrunte. După ce l-a învins, a găsit soarele și l-a aruncat sus pe cer. Ceilalți zmei au fost orbiți de strălucirea neașteptată si atunci fetele rapite au rostit  o vrajă care i-a transformat pe zmeii cei rai în stane de piatră. Sfinxul, Zmeul, Zmeoaica, Călugării, Moşu’, Fata Cătanii,  De­geţel, Dorobanţul sunt numai cateva din stancile misterioase pe care le vom descoperi aici.

Și ghici ce?! Vom avea ore întregi să explorăm!

2. Muzeul de Artă Populară  ”Ligia Alexandra Bodea”

Undeva, in lumea arhaica a judetului Salaj, se afla satul Iaz, un satuc frumos, tipic salajan! In acest sat locuieste cea mai tânără proprietară de muzeu din lume: Ligia Alexandra Bodea. Din pasiune pentru tradiţiile locului, dar şi în semn de recunoştinţă pentru bunica sa, în 2004, la doar 12 ani, Ligia a transformat casa bunicii din Iaz într-un muzeu etnografic. Aici pot fi admirate sute de obiecte vestimentare tradiţionale, piese de ceramică şi icoane pe sticlă. Curtea muzeului va fi curtea noastra de joaca, zi de zi, iar oamenii iubitori care au sprijinit infiintarea muzeului sunt cei care vor avea grija ca sederea noastra acolo sa fie minunata! 🙂

 

3.  Grădina Botanică din Jibou, cea mai frumoasă grădină botanică din România

Vom admira câteva zeci de specii și soiuri de arbori și arbuști, vom descoperi cele două globuri uriașe de sticlă care găzduiesc plante din zona ecuatorială precum și multe soiuri de palmieri. Vom vedea bananieri și curmali și vom afla că aceștia (știați?)fac parte din specia palmierilor. Peștii din complexul acvaristic ne vor încânta prin coloritul lor, iar pentru relaxare vom avea la dispoziție o grădină japoneză cu lacuri, punți și pagode. O încantare….

Mai mult nu vă spun astăzi. Dar dacă aveți un prichindel prin zonă merită să îl trimiteți în această tabără ! 🙂

LĂSAȚI UN MESAJ